Kulinarny tydzień
Zajęcia w Klubie Senior+ w Barbarce
Ten tydzień w Klubie Senior + w Barbarce był bardzo kulinarny. Seniorzy robili same pyszne rzeczy. Pierwszą potrawę, którą przygotowali to tak zwana „Kozia Broda”. Kapustę surową seniorzy poszatkowali i zalali na noc żurem, a na drugi dzień gotowano ją około 2 godzin, po ugotowaniu dodano słodką śmietanę. Do tak przyrządzonej kapusty seniorzy dodali ziemniaki i razem wszyscy wspólnie kosztowali smaki tradycji. Aby tradycyjnych potraw nie było mało wspólnie przygotowywali chrust z okazji dnia babci i dziadka, gdzie nasi seniorzy wspominali swoich dziadków, a przy tej okazji Seniorzy poruszyli temat tradycyjnych potraw, które królują u nich w domach i są przekazywane z pokolenia na pokolenie.
Zajęcia realizowane był w ramach Programu Wieloletniego "Senior +" na lata 2021-2025, Edycja 2022 w ramach Modułu II "Zapewnienie funkcjonowania Klubu "Senior+”.


